Comunicat din 11 august 2020
Despre ce este acest act?
Acest comunicat clarifică natura juridică a "planului de parcelare", stabilind dacă este un act administrativ cu efecte juridice sau un simplu act tehnic.
Pentru cine: Persoanele implicate în proceduri legale referitoare la "planul de parcelare"; Autoritățile și instanțele care aplică Legea nr. 18/1991.
Date esențiale
- Țara
- România
- Domeniul de drept
- Dreptul mediului și agricol
- Sursa
- MultiLegalPile/
- Text preluat la
- Explicație actualizată la
Ce reglementează acest act?
- Natura juridică a "planului de parcelare".
- Dacă "planul de parcelare" produce efecte juridice.
- Interpretarea prevederilor art. 27 alin. (1), (2) și (4^1) din Legea nr. 18/1991.
Pe cine privește acest act?
- Persoanele implicate în proceduri legale referitoare la "planul de parcelare".
- Autoritățile și instanțele care aplică Legea nr. 18/1991.
Care sunt punctele cheie?
- Se analizează dacă "planul de parcelare" este un act administrativ/juridic producător de efecte juridice.
- Se analizează dacă "planul de parcelare" este un simplu act tehnic, fără a produce efecte juridice.
- Analiza se face prin raportare la prevederile art. 27 alin. (1), (2) și (4^1) din Legea fondului funciar nr. 18/1991.
Dreptul mediului și agricol
Textul legii
Textul legii
COMUNICAT din 11 august 2020 privind natura juridică a ”planului de parcelare”
Publicat pe www.scj.ro Dosar în care s-a formulat sesizarea: 1232/234/2014 Nr. de înregistrare a sesizării: 2135/1/2020 Data înregistrării sesizării: 11.08.2020 Conținutul sesizării:
Care este natura juridică a ”planului de parcelare”, respectiv acesta este un act administrativ/juridic de natură a produce efecte juridice sau este un simplu act tehnic, fără a produce efecte juridice, prin raportare la prevederile art. 27 alin. (1), (2) și (4^1) din Legea nr. 18/1991?
Minuta deciziei nr. 66 din 26 octombrie 2020 Care este natura juridică a „planului parcelar”, respectiv acesta este un act administrativ/juridic de natură a produce efecte juridice sau este un simplu act tehnic, fără a produce efecte juridice, prin raportare la prevederile art. 27 alin. (1), (2) și (4^1) din Legea fondului funciar nr. 18/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare?
Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.